CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, July 3, 2011

Ceritera 03072011

Hehehehehe rase lame dah xupdate blog..almaklum lah busy menguruskan bdn..tpi sygnye pd tanggal 030711 segala babat telah dihapuskan berjaya di ternak semula..huhuhuhhu kisahnye bermula....

grrrr...grrrr..(bunyi vibrate msg aku)..lalu aku saling berbalas msg dgn si manis. (chop! kenapa panggil simanis?? bukan sbb dia tutti frutti or gule2...tapi sbb org yg bakal2 jadi pengantin..darah manis org2 tua ckp) heeeee lalu kami pun meng'deal' kan diri untuk berjumpe di pagi ahd yg indah ini..

mengikut persetujuan aku harus ke s.alam..walaupun aku xtahu jln..aku perlu mengikut gps..rasenye dlm 40min lah..tp tol die dekat rm10 ok..lalu duke lah nkve lah ape lah..ntah lah..jnji aku selamat sampi McD seksyen 3 seperti yg dijanjikan...

lapo!lapo! Soo..setibanye aku disana..org yg ditunggu xkunjung tiba..so aku membuat keputusan utk mkn je dulu..rs mcm student lak..sbb zmn student selalu lepak mcD tu...so mkn lah sorg2 
giler lame xmkn aym spicy ni..sedap hingga terlupe dietku..hahaha
setelah habis mkn 1 1/2 aym..kunjung tibalah org yg ditunggu2 tu....

die mkn bege dgn lajunye..lapo gak lah tu..huhuhuhu
setelah membazir waktu di McD..kami bersetuju untuk g berhibur di shopping complex..tp di mana??hahaha 2 2 xtahu jln..2 2 "kaki tayar" errr if kaki bangku xpandai main bola..if "kaki tayar" leh x jadi xpandai jln dgn kete..heeeeeee :) so..ape gune ade gps kn??? dgn menggunakan kenderaan bakal suami si manis..kami pun mengikut arahan utk ke sana... first time ok naik si manis drive..oklah..aku bagi ko A- je lah....sbb auto..n krn bg signal  di tempat yg x sesuai..hahahahahaha 
motif h/bag kat tepi???
Hahahaha sampai2 je destinasi di 1 Utama...gabra sendiri nk masuk parking..zmn student dulu selalu aku masuk dr old wing kot..yg dekat jusco tu..so masuk2 je..ade construction..kami jumpe jln terus masuk shopping mall..sygnye..kete besar..if jjv mesti dah leh masuk terus parking kete dlm aircond..hahahaha


hehehe  setelah gagal kami memasuki ke wing yg satu lg...kami mulakan penjelajahan kami dgn manisan...
tutti-fruttii..si manis banje!!
kemudian sewaktu penjelahan kami.kami berjumpe dgn sesuatu yg unik..sila perhatikn dan teka apekah ini..
gamba pertama
gambar ke-2
gambar ke-3

hasilnya...taaa daaaaaa :)
hehehe sy tinggalkn untuk kalian teka apekah ini ya???hihhihi :p

setelah puas mngukur keluasan OU tu..kami pun decide untuk mnikmati hidangn di tempt yg menarik n damai...
sibuk meng'update' status dgn tersayang

nk amek gamba background je pun ;)

Ice Lemon tea + soda mango (beshhhhh!!)

chicken teriyaki..nikmat dunia ni..nyum nyum Alhamdullilah :)

mushroom soup..Terbaekkk okay!!!

nasi lemak -xrase pun si manis xjemput rase pun.. :p

Garden~
Soooo setelah melahapkan diri..kami menanti lepas maghrib utk menyambung destinasi..dgn bantuan gps kami berjaya smpi di s.alam semula..OopsssS sebelum tu..semasa sesi menyelongkar brg2 dlm beg..aku jumpe ini dlm beg si manis...
sos???motip???hahahahaha slmt x xpired lagi..hahaha
setelah tiba di s.alam rase x best xsinggah tempt zmn2x student dulu...kat sini lah byk kenangan2 bersame rakan2 yg lain...heeeeeeeee :) indahnye zmn belajar dulu..tp lupe amk gamba santapan kami... dekat je ngn rumah sewa kiteorg dulu...seksyen 7 kot..hehehe

Pak Li Kopitiam

She~
uiiyoooo!!byk dah upgrade kedai ni...dah sambung ke kedai sebelah..dah ade surau..dah ade jual roti and cakes...mesti sgt untung maa...tempat lepak student kan..cara order pun dah mcm kt old town da..huhuhuhuhuu

Anyway..sebuah pengembaraan yg best+happy+gembira+riang bersma best buddy..akan tetapi... uhuk..ade yg xbeshnye..kami LUPA amek gamba same!!!!! TIDAKKKKK!! so xde gamba kami bersama..

p/s: sile jgn tunda if anda da terfikir utk amek gamba same..amek jelah walapun gune hp yg xde cover belakang ke restart2..xpe..heeeeeeeeee :) anyway, thanx wa for the great day!!will miss u!!!biar pecah di perut jgn pecah di mulut kisah di Pak Li..hahahahahahahahahahahahahahahahaha *gelak guling2..Luv u!

5 comments:

Anonymous

Choooop!! Ape nama benda pink panjang2 ade muka smile tu?? Rase ape? (*sian x aku 1st time jumpa...)

Siti Nurulhidayah

wah seronoknya..aku nak jugak!ini tidak adil!

Anonymous

wawa: ayang, cuba la teka apakah itu..:)
dyah, sgt2 seronok sbb dh lama gle xspend time cmtu kot...sile kte bkerjasama menghabiskn duit n waktu sama2 nnt yek...

maya

ala tu gula2la. ayg ni x uptodate lgsg.hehe... heiiiiii ul ngn dayah dah ada entri.ul ngn wawa dah ada jgk. ayg selalu sgt.aku????? ini tidak adil!!!! menci tauuu.... sedih ni. sedih ni..wuu~~~

kan pakli tu tempat kite bergelak ketawa..asal lepak kat pakli mesti nak borak gelak2 je... xphm aku..haha

MiSs NuruL

Ala..lupelah wa nk cite kite Q lm giler last2 cite nk ngk semua seat jauh2...huhuhuhuhu

Post a Comment