CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, May 26, 2011

Pengaruh drama Nora Elena :)

Dulu masa kecik2 ngk iklan jajan..semua nak..iklan coklat nini lah..nyam nyam lah...iklan twisties lah..iklan Dora lah yg coklat pastu dpt mainan..ingat budak2 kecik je mudah terpengaruh..rupanya org dewasa lagi hebat pengaruhnya... 
Ceritanya bermula apabila harini aku balik dr office pd jam 7pm..leka buat keje..sedar2 kat pintu gelap sgt..biasa bangunan aku ni mlm lampu bukak..maybe bahagian bilik aku tu x on kot..mase tu keadaan agak suram sbb hujan renyai2...so pulang dlm keadaan laaprlah sbb telah menggunakan minda secara keras.

Then..sesampai je mia sedang rajin me'mop' rumah...aku pun duk dlm bilik jap sbb luar basah lg..kua-kua lepak dpn tv..ngklah drama tv3 tu..kisahnye seth ni xkuat pedas tp ckp ngn mak mertua teringin mkn asam pedas..menTIPUlah ni..ASAM PEDAS!!!!! urrmmmm mcm sedap je dah lah tengah lapar..lalu....

 aku: Mia...lapar lahhh..kat mane nak cari asam pedas yg sedap..ikan pari ey..
 Mia: nurul..mane nak cari asam pedas mlm2 ni..lgpun ade ke kat Kuantan ni yg sedap..
 aku: urmmmm...
 Mia: Nurul nak masak ke..mia masak nasi..
 Aku: ermmm..penatlah..ngntok tp lapa..tp nk sgt mkn asam pedas..mane tau masak..
 Mia: Online lah nurul..ape lg..

Lalu aku pun meng'online' kan mencari menu Asam pedas..

Dipendekkan cerita, kami pun siap2 g tunas manja im2..beli2 lah apa yg patut..utk masak asam pedas..udang ritu ade lg..so aku masak je la udang butter..mia nk masak bagedil...

so kami pun bertungkus lumus di dapur..dah la dapur ada satu je..so msk kene gilir2..huhuuhuu melambatkan proses penyiapan masakan...dannnnn hasilllllllllllnya....taaaaaaaaaaddddaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Prawn butter :)

baghedil - Mia  yang masak

Asam pedas yg sedikit cair :)

Paling terharu dgn kata-kata lin menjamah ikan asam pedas sy yg agak cair tu.."emm..sedap!!!" phew!! Mia pun ckp sedap..juz kurang pedas..hehehehe aku suke yg pekat..xtau lah cmne nk pekatkan die....huhuhuhu anyway skrg aku percaya apa kata-kata along aku.. "xpe..msk tu senang je..ko akn pndai sendiri" pada aku lah..utk org yg mls masak mcm aku ni..lebih kpd if kita ikhlas masak tu..jd sedap kot..hehehehehehe Wa'ALLAHhualam..

Sekian, 
~kadang2 saya suka masak~

5 comments:

Anonymous

Haih...masak asam pedas,,,,sampai berbau ikut dapur rumah aku...so harus di hantar ke rumah jiran ko nih. Hahahahahah

MiSs NuruL

Anonymous: hehehehe aku masak cukup2 utk 3 org mkn je... xdelah bau pun tu bau hutan ygg terbakar kt belakang rumah area 2 tingkat tu..hehehehe :)

eiyda

wah!!! sekarang asyik bab resipi n menu masak jek... praktis ker??? hehehe...
good job... ble la bwk kami rasa lak nnt...

MiSs NuruL

K.Ida: hahaahaha bukan praktis k.ida...dtg angin rajin die..hehehehehe :)

lieza

praktis3..... ngeeeeee

Post a Comment