CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, May 30, 2011

Sesuatu telah berlaku

Hahahahahaha..sepulangnya dari rumah abgku di kL aku telah bertekad utk berdiet krn kagum ngk kakak ipar ku kurus dan menawan..huhuhuhu 

DIET untuk jadi kurus dan menawan
Soo..mendapat petua dari kakak ipar ku... JGN MAKAN NASI..makan LAUK je...so aku pun sgtt bertekad lah ni..kene pulak rakan2 mkn masih bercuti lagi hari ni sbb cuti sek kan..sooo aku pun semangat waktu lunch g kedai 'makcik mahal'..sbb nk mkn kentang je...sedappp giler kentang die..ranggup n lazat...

lebih kurang mcmni lah...

tapi..akhirnya...impianku hancur apabila mia mngajak membeli brgan utk masak..soo..ikutkan lah jugakk.destinasi..ke tunas mnja...
Tunas Manja ni aku rase ade di sekitar Kuantan n belah2 sini...
Kecewa..Ikan xde...menu adalah Ikan stim lemon..hahahaha aku 1st time ni nak masak..biasa org 1st time je jakun sampi nk post2 kat blog..yg dah biasa..xheran pun..so pada sape2 yg meluat dgn blog sy..sy minta maaf..blog ni sekadar tempat sy nk jakun dgn diri sendiri..so xde ikan n lemon..sdgkan tu bahan utama..kami pjgkan langkah ke carrefour 

Ini carrefour

memandangkan kat rumah kami dapur satu je so melambatkan menu kami siap..so aku terus je amek dapur yg 2..tp brand biasa2 je..bukan kt rumah sendiri pun..xpe...heeeeee :) rumah sewa je...so beli2 brg dlm 9.30pm sampai rumah...kami pun sibuk2 menyettlekan bahan2 and 'lin' sibuk psg dapo baru..mcm rewang lah..meriah rumah..hahahaha soOoo... suasana menjadi lebih meriah bile kami baru perasan xde kukusan..aku ditugaskan utk msk ikan stim lemon tu..memandangkan kwn aku penah buat dulu..sooOo ini lah die..hahahaha rase ok lah utk 1st time nye keje..

juz kurang masin..lambat lg nk kawin lah tu..org ckp nk kawin biasanya masakn jadi masin..hehehehe  bole ke tunggu if nk kawin ngn sy lg 2tahun???? heeeeeeeeeeeee :) iklan promote diri lak...

Ok..so ini lah cara org kretip..hahahaha
kreatip kan sy??hahaha merasmikan dapur baru juga
lemon xde kt tunasmanja mahupun care4..sbb sy kretip sy ganti ngn limau sunkist hahahaha

Oklah...tu je nk share...nnti balik rumah ibu nk bawa kukusan kt rumah..hahahaha bazir je beli..kt rumah sana mcm2 ada..hahahaha Mia masak sawi ikan masin ngn goreng ayam..so diet ku????? uhuk..postpone lagi sehari lah.. dugaan btol...

berbalik kepada tajuk n3 sy..sesuatu telah berlaku ialah sesuatu telah membuatkan sy dtg mood rajin lately ni..org tua2 ckp 'buang tabiat' anyway i juz want to do what i want to do!!! dat's all~~ daaaaaa :)

really need a help!!!!









4 comments:

lieza

slurrrpppppp....macam sedap je ikan tuh...
hehehhehe....

MiSs NuruL

liza:hehehehhe tp tawar sikitlah :p maklumlah 1st time masak..patutnye name die ikan siakap orange..hehehehe :p

Siti Nurulhidayah

haha..orange sunkist tu x tahan..sedapnya..

MiSs NuruL

dyh:hahahahaha kannnn

Post a Comment